Harrie-helpt
Politieke Waanzin

Eindhoven 30 mei 2017

 

Burgers van Eindhoven ……….

 

De Eindhovense politiek zou het liefst haar ambities uit willen breiden naar de dorpen rondom Eindhoven. Maar waarom zou je uitbreiden, als je zelf nog niet eens met geld kunt omgaan. Een miljoenen tekort ? Nee, een tientallen miljoenen tekort !!!!

De stad Eindhoven heeft voor Burgemeester en Wethouders en voor veel politieke partijen géén enkele waarde. De Eindhovenaar is overgeleverd aan de denk,- en handelswijze van politici die nauwelijks een band hebben met Eindhoven. Eindhoven Brainport ?? Daar smullen ze van, de zogenaamde politici !!! Inhoudelijk voor Onze stad, strijden slechts enkele partijen. Het Ouderen Appél Eindhoven en de LPF zijn de enige partijen die Eindhoven in hun hart hebben gesloten en nog iets voor ONS Eindhoven willen betekenen. Nadat Rob van Gijzel er alles aan heeft gedaan om Eindhoven als Brainport op de kaart te krijgen, zitten we nu met een VVD Burgemeester die zéér begaan is met Brainport maar de middenstand en horeca van Eindhoven laat BARSTEN !!

Wegen afsluiten voor auto’s maar wél speciale busbanen aanleggen, zodat de bussen vrij baan krijgen op zeer veel plaatsen. Alléén tijdens de spitsuren zijn de autobussen redelijk gevuld met reizigers en meestal scholieren. Tijdens de schoolvakanties rijden vaak geheel lege bussen over busbanen. Niet voor niets zijn de ramen van de autobussen geblindeerd. Als verantwoordelijke voor de vele lege autobussen zou jij, je als beheerder toch ECHT WÉL SCHAMEN !!!

De Vestdijk afsluiten vanwege de uit Brussel afkomstige subsidie die niet eens toereikend is !!! Automobilisten PESTEN en de bereikbaarheid van het centrum van ONS Eindhoven ontoegankelijk maken onder de noemer: “Anti-Fijnstof-Actie”. Voor de Volksgezondheid is Fijnstof een zeer groot probleem, maar wat te denken van ratten ?? Decennia geleden vormden ratten een ware epidemie en daar hebben enorm veel mensen onder geleden. Je zou op z’n minst verwachten op steun van de politiek, maar NEE, die schuiven dit probleem af, op de burger. Mijnheer Torunoglu dit probleem is zo groot in diverse wijken van Eindhoven en behoort niet alleen maar aangepakt te worden door de burgers van ONS Eindhoven. Maar óók hier laat de politiek zich weer van haar slechtste kant zien. Het weer is goed en het onkruid tiert welig in de bermen langs en tussen de wegen. De PvdA heeft enkele jaren geleden reeds het onderhoud van deze bermen teruggeschroefd van regelmatig naar slechts een enkele keer. Verkeer Onveilige situaties creëren voor fietsers en voetgangers met als enige doel: bezuinigen.

 

Wat te denken van de “Groene Corridor”?? Het eerste deel van de Oirschotsedijk is reeds autovrij gemaakt en het tweede deel vanaf de Anthony Fokkerweg richting Oirschot wordt binnenkort autovrij gemaakt als het aan mw. Visscher van de SP ligt. Het lijkt me echt niet voor de hand liggend om fietsers onder de landende en opstijgende vliegtuigen door te laten fietsen, als je kijkt naar het probleem van de Fijnstof !!

Automobilisten die niet graag de snelweg oprijden worden straks VERPLICHT om via Best om te rijden om in Eindhoven of in Oirschot te geraken. Maar de vlieger over Fijnstof gaat dus niet op voor inwoners van de gemeente Best. Nu volgt men 1 rechte weg vanuit Oirschot naar Eindhoven en komt men nagenoeg geen enkele woning tegen, maar dat verandert straks snel. Men passeert na de afsluiting van de Oirschotse,-en Eindhovensedijk hele woonwijken, boerderijen en vergeet het niet, zo’n 6 á 7 rotondes. Remmen, gas geven, sturen, bandenslijtage, etc. Fijnstof van de bovenste plank. Wat interesseert het de Eindhovense politiek ??? Best is geen Eindhoven dus dat is het probleem van de ander, tóch ???

 

En wat kunnen we zeggen over de geschrapte buslijnen ? Het wordt er niet makkelijker op gemaakt voor de ouderen in Eindhoven. Schrappen van buslijnen zodat de passagier andere routes moeten rijden om op de plaats van bestemming aan te komen zijn niet alleen duurder, maar ook nog eens niet te doen voor veel ouderen. Eenmaal op het station aangekomen, moet men weer een extra pasje hebben om van de stationstunnel gebruik te mogen maken.

 

Een VVD-er als burgemeester zou in mijn ogen echt wel hart moeten hebben voor de middenstand / horeca in het centrum van Eindhoven. Deze mijnheer Jorritsma heeft daar weinig begrip voor, zo lijkt het. De vele Parkeerplaatsen en garages in het centrum leveren de gemeente voldoende Euro’s op, maar waar ga je naartoe, als je file moet rijden om in een Parkeergarage moet komen ? In ieder geval niet naar een Transferium dat ver buiten het centrum in Veldhoven is geplaatst.

 

Tot slot:

Het wordt tijd dat de Eindhovense politiek eens luistert naar haar inwoners. Als jullie de inwoners zomaar aan de kant blijven schuiven dan zal dat leiden tot verzet. DIT ON-EINDHOVENS GEDRAG WORDT NIET GETOLEREERD DOOR EINDHOVENAREN !!!!!

 

Blijkbaar is Harrie-Helpt de enige persoon die zijn stem laat horen en zwijgt het overgrote deel, omdat men altijd maar vindt, dat een ander het maar moet oplossen. Vandaag is er een begin gemaakt. We zullen eens kijken wat de Eindhovenaar waard is, in de ogen van de zittende politieke bende.

 

KRIJGT VERVOLG,

 

www.harrie-helpt.nl

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld