Harrie-helpt
de brief die ik niet mocht voorlezen

Eindhoven juni 2017

 

De Eindhovense politiek zou het liefst haar ambities uit willen breiden naar de dorpen rondom Eindhoven. Maar waarom zou je uitbreiden, als je zelf nog niet eens met geld kunt omgaan. Een miljoenen tekort ? Nee, een tientallen miljoenen tekort !!!!

De stad Eindhoven heeft voor Burgemeester en Wethouders en voor veel politieke partijen géén enkele waarde. De Eindhovenaar is overgeleverd aan de denk,- en handelswijze van politici die nauwelijks een band hebben met Eindhoven. Eindhoven Brainport ?? Daar smullen ze van de zogenaamde politici !!! Inhoudelijk voor Onze stad, strijden slechts enkele partijen. Het Ouderen Appél Eindhoven en de LPF zijn de enige partijen die Eindhoven in hun hart hebben gesloten en nog iets voor ONS Eindhoven willen betekenen. Nadat Rob van Gijzel er alles aan heeft gedaan om Eindhoven als Brainport op de kaart te krijgen, zitten we nu met een VVD Burgemeester die zéér begaan is met Brainport maar de middenstand van Eindhoven laat BARSTEN !!

Wegen afsluiten voor auto’s maar wél speciale busbanen aanleggen, zodat de bussen vrij baan krijgen op zeer veel plaatsen. Alléén tijdens de spitsuren zijn de autobussen redelijk gevuld met reizigers en meestal scholieren. Tijdens de schoolvakanties rijden vaak geheel lege bussen over busbanen. Niet voor niets zijn de ramen van de autobussen geblindeerd. Als verantwoordelijke voor de vele lege autobussen zou jij, je als beheerder toch ECHT WÉL SCHAMEN !!! De Vestdijk afsluiten vanwege de uit Brussel afkomstige subsidie die niet eens toereikend is !!! Automobilisten PESTEN en de bereikbaarheid van het centrum van ONS Eindhoven ontoegankelijk maken onder de noemer: “Anti-Fijnstof”. Voor de Volksgezondheid is Fijnstof een zeer groot probleem, maar wat te denken van ratten ?? Decennia geleden vormden ratten een ware epidemie en daar hebben enorm veel mensen onder geleden. Je zou op z’n minst verwachten op steun van de politiek, maar NEE, die schuiven dit probleem af, op de burger. Mijnheer Torunoglu dit probleem is zo groot in diverse wijken van Eindhoven en behoort niet alleen maar aangepakt te worden door de burgers van ONS Eindhoven.

 

Wat te denken van de “Groene Corridor”?? Het eerste deel van de Oirschotsedijk is reeds autovrij gemaakt en het tweede deel vanaf de Anthony Fokkerweg richting Oirschot wordt binnenkort autovrij gemaakt als het aan mw. Visscher van de SP ligt. Het lijkt me echt niet voor de hand liggend om fietsers onder de landende en opstijgende vliegtuigen door te laten fietsen, als je kijkt naar het probleem van de Fijnstof !!

Automobilisten die niet graag de snelweg oprijden worden straks VERPLICHT om via Best om te rijden om in Eindhoven of in Oirschot te geraken. Maar de vlieger over Fijnstof gaat dus niet op voor inwoners van de gemeente Best. Nu volgt men 1 rechte weg vanuit Oirschot naar Eindhoven en komt men nagenoeg geen enkele woning tegen, maar dat verandert straks snel. Men passeert na de afsluiting van de Oirschotse,-en Eindhovensedijk hele woonwijken, boerderijen en vergeet het niet, zo’n 6 á 7 rotondes. Remmen, gas geven, sturen, bandenslijtage, etc. Fijnstof van de bovenste plank. Wat interesseert het de Eindhovense politiek ??? Best is geen Eindhoven dus dat is het probleem van de ander, tóch ???

 

De Boschdijk vormt al jaren een doorn in het oog van mensen die willen oversteken. Helaas voor de automobilist, als het aan B&W ligt, gaat er weer een rijstrook af. Terwijl “Slimme” verkeerslichten hier juist een oplossing zouden zijn.

 

Hoeveel bomen zijn er de laatste jaren wel niet gekapt? Vroeger op school leerden wij dat bomen stikstof omzette in zuurstof, maar tegenwoordig blijkt die vlieger dus niet meer op te gaan.

 

De groene corridor zou toch lopen van het centrum van Eindhoven tot het centrum van Oirschot ? Waarom is de Mathildelaan dan nog steeds open ? Er is helemaal géén groen in de Mathildelaan, dussssss

 

 

Eindhoven Airport zou niet meer mogen groeien maar groeit ieder jaar verder door. De uitstoot van Fijnstof neemt in de toekomst alleen maar verder toe en de herrie ook. Maar ja …………………………………

 

Ratten in Eindhoven vormen een heuse plaag en dienen te worden bestreden met alle middelen vanuit de overheid. Mijnheer Torunoglu heeft in eerste instantie de cijfers van dit probleem geheel verdraaid en nog steeds wordt de verantwoordelijkheid afgeschoven op de burger.

En wat te denken van het onderhoud aan de bermen mijnheer Torunoglu? Het is gewoon wachten tot er een ernstig ongeluk plaatsheeft en dan kan er ineens wél gesnoeid worden zeker ?????

 

Heel de binnenstad gaat naar de KLOTEN met het dagelijks bestuur van B&W wat er nu zit. De horeca en de middenstand hebben zwaar te lijden onder dit regime. Een VEEL EN VÉÉL te duur Catharinaplein wat keer op keer moet worden aangepast is het enige groen wat er is in de binnenstad. De lichte kleur stenen is ook geen uitkomst gebleken en van plantenbakken heeft men schijnbaar nog nooit gehoord. Over plantenbakken gesproken: wat schetst mijn verbazing op de Vestdijk en de Hertogstraat. B&W hebben de Vestdijk en omliggende straten anders ingericht vanwege de Fijnstof, maar wat voor bakken gebruikt men om planten uit te stallen. JUIST JA, AUTOBANDEN !!!! Achterlijke wethouder !!!!!!

 

Eindhoven INNOVATIEF ??? Nou nee hoor !! Als je jong bent en een toekomst voor je hebt dan ben je welkom in Eindhoven, maar als je 75+ bent, dan ben je afgeschreven en af geserveerd door de gehele Eindhovense politiek. Je telt niet meer mee voor het busvervoer, want de chauffeurs gunnen je geen tijd om rustig te gaan zitten, of rijden al aan als ze zien dat je naar een halte gestrompeld komt. Zelfs de busverbindingen zijn op de schop gegaan om het U alleen maar moeilijker te maken, zodat U eerst maar een minuutje of 10 moet lopen om bij een halte te komen. Ja mw. Visscher van de SP, het is makkelijk voor een Groningse om hier de ouderen onderuit te stampen met Uw busbeleid.

En wat te denken van de tunnel onder het station ?? Criminelen weren en vooral ouderen de dupe maken van de criminaliteit. Een speciaal pasje voor de ouderen om door de tunnel te mogen lopen ?? Waanzinnige politici !!!!

 

Een Groen Links wethouder die “gewoon” 1,2 miljoen Euro achterhoudt en niet uitkeert waar het voor bedoeld is. Voor het Armoedebeleid mw. Richter !!!!! Geld wat al ruim een half jaar geleden werd gegeven door de staatssecretaris “gewoon” achterhouden, is dat geen fraude. Ik zou zeggen: Nu heel snel dat geld wat keihard nodig is, overmaken en anders gewoon OPBOKKEN.

 

Onroerend Goed

Dan komen we toch weer bij de PvdA. Mijnheer Torunoglu, hoeveel panden heeft de gemeente Eindhoven nog in haar bezit ?? Nee, alle panden ?? Alle leegstaande panden dienen héél snel verkocht te worden, dat levert de gemeente weer extra geld op en kost de gemeente dan geen onderhoud meer en op die manier raken er geen panden zoek. Drie muziekcentra in een straal van 1 kilometer !!!!! En aan de duurste wordt nog ieder jaar een enorm bedrag verspild. Een andere huurder zoeken zou ik zeggen. Muziekcentrum niet rendabel ?? Dan maar een theater of een filmzaal erin, zodat de huur netjes betaald kan worden en geen onkostenpost meer is !!

 

WEGEN OMBOUWEN – AFSLUITEN – HERINRICHTEN

Geldropseweg, Bilderdijklaan, Wal, Vestdijk, Hertogstraat, Aalsterweg, Rondweg, Eedenstraat, Mauritsstraat, Zwaanstraat, Oirschotsedijk.

 

De ene straat is nog niet heringericht of de andere straat wordt alweer opgebroken. Zieke geesten zitten er hier achter mij. Mensen die géén enkele binding hebben met de autobezitter van Eindhoven en van buitenaf. Fijnstof is een probleem, maar het afschuiven op andere gemeentes wordt wel heel letterlijk gedaan. Kijk maar naar de Oirschotsedijk.

De rondweg bij de Pastoriestraat wordt een tunnelbak, enkelbaans wel te verstaan. 1 Rijbaan richting Kronehoefstraat en 1 rijbaan naar de Kennedeylaan. Hoe ziek kun je zijn ????

 

Wat te denken van ONZE Hulpdiensten, die straks snel ergens moeten zien te komen ? Door de vele files zal de aanrijtijd alleen maar toenemen en zeer gevaarlijke situaties creëren.

Als ONS Eindhovenaren iets overkomt zullen wij de verantwoordelijke wethouder hiervoor ter verantwoording roepen op ONZE eigen manier. Niet via de gebruikelijke wegen, maar puur op de man/vrouw af. Wél zo eerlijk !!!!!!

 

OMDAT WIJ EINDHOVENAREN EERLIJKE MENSEN ZIJN EN NIET VOOR DE GEK GEHOUDEN WENSEN TE WORDEN DOOR NIEMAND !!!! VOORAL NIET DOOR PLAATSELIJKE POLITICI

 

Tot slot:

Het wordt tijd dat de Eindhovense politiek eens luistert naar haar inwoners. Als jullie de inwoners zomaar aan de kant blijven schuiven dan zal dat leiden tot verzet. DIT ON-EINDHOVENS GEDRAG WORDT NIET GETOLEREERD DOOR ONS, EINDHOVENAREN !!!!!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld