Harrie-helpt
geen Facebook geen probleem

Beste inwoner van Strijp en bezoekers;

Sinds afgelopen woensdag is Harrie Helpt aan het filmen geweest rond de kruising Beukenlaan - ventweg Beukenlaan - Achtseweg en heb mijn filmpjes direct doorgezet op Facebook. Inmiddels is mij gevraagd om ook anderen te informeren die geen Facebook hebben.


Het gaat hier om het volgende: Afgelopen woensdag 5 juli, ben ik erachter gekomen dat je vanaf volgende week maandag 17 juli géén gebruik meer kunt maken van de afrit Beukenlaan ter hoogte van de Achtseweg Zuid. De werkzaamheden duren t/m 29 juli, maar na deze datum is de mogelijkheid niet meer aanwezig om vanaf de Rondweg, rechtstreeks de ventweg of de Achtseweg op te rijden.

Toevallig werd het mij verteld op Facebook, in een berichtje van Rudy Reker ( gemeenteraadslid van de LPF ) dat wethouder mw. Visser van de SP, deze nieuwe verkeersmaatregel er eigenhandig heeft doorgedrukt zonder de gemeenteraad te informeren. Mw. Visser is van oorsprong Groningse en heeft in Strijp de afgelopen jaren al heel wat stof doen opwaaien met het afsluiten van diverse wegen in Strijp en door heel Eindhoven.

Ik zal me even voorstellen:

Mijn naam is Harrie de Mol, ik ben 53 jaar oud en geboren / getogen in Eindhoven ( Woensel-Noord ) Momenteel woon ik in Acht bij mijn moeder als Mantelzorger. Vanwege overbelasting van mijn rug ben ik thuis komen te zitten in 2014 met een hernia. In 2015 ben ik geopereerd aan een hernia maar sinds de operatie is het alleen maar slechter geworden. De pijn in rug en benen is alleen maar toegenomen en de neuroloog en de revalidatiearts hebben mij gezegd, dat ik maar moet leren leven met de pijn.

Om de dag door te komen ben ik levensgevaarlijke verkeerssituaties in Eindhoven gaan bekijken en ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik ben dan ook degene die het kruispunt; Bezuidenhoutseweg - Vredeoord - Achtseweg Zuid heeft aangekaart als zijnde Levensgevaarlijk en dan met name voor overstekende fietsers. Na maanden van intensief filmen werden er dan uiteindelijk toch verkeersremmende maatregelen toegepast. Zelfs het tv programma "De gevaarlijkste wegen van Nederland" hebben in een uitzending aandacht besteed aan deze kruising.

Juist omdat ik me in een situatie bevond, dat ik niet normaal kon werken ben ik me gaan inzetten als burgerparticipant. Gewoonweg een vrijwillige functie waar ik uren in kan stoppen, naar eigen fitheid. Het ene moment kan ik langer blijven staan dan het andere en veel lopen is ook niet meer aan mij besteed.

De gemeente Eindhoven sluit vandaag de dag steeds meer wegen en maakt het ONS Eindhovenaren alleen maar moeilijker om nog ergens met de auto te komen. Dit alles onder het mom "fijnstof". 


Nu is Strijp voor de zoveelste keer aan de beurt en het gebeurt op een manier waar de honden geen brood van lusten. Wethouder Visser heeft nu ineens besloten om de toegankelijkheid van de ventweg aan de Beukenlaan volledig op de schop te doen. Dit alles om straks de Zwaanstraat af te sluiten tussen de rotonde Halvemaanstraat en de Bezuidenhoutseweg. Ruim anderhalf jaar geleden ben ik hier ook al mee bezig geweest en heb de gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders gewaarschuwd voor de problemen die zouden ontstaan opde kruising met de ventweg van de Beukenlaan. Hieraan werd door niemand gehoor gegeven. Niet door B&W en niet door de gemeenteraad van Eindhoven.

En dan hoor je nu ineens, dat de kruising Beukenlaan met de Achtseweg Zuid volledig op de schop gaat en zelfs de afrit om van de Beukenlaan op de ventweg te rijden, definitief wordt afgesloten zonder de burgers te informeren !!!


Harrie Helpt is BOOS en roept op om acties te voeren tegen het A-sociale verkeersbeleid van B&W van ONS Eindhoven. 


OPROEP:

het is kort dag, want volgende week maandag gaat de kruising Beukenlaan - Achtseweg Zuid op slot. Harrie Helpt roept iedereen op, die het niet eens is met de gang van zaken om hun stem te laten horen. Het protest vindt plaats in deze week, als het aan mij ligt. Er moet namelijk 3 werkdagen vantevoren een vergunning aangevraagd worden om te mogen demonstreren. 


hebt U nog een idee ?

LAAT VAN U HOREN, HET LIEFST ZO SPOEDIG MOGELIJK !!!!!!!

harriehelpt@gmail.com 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld